Thermosulit 10.2

Reflecterende thermische isolatie


Dunne reflecterende thermische isolatie voor renovatie van daken

Thermosulit 10.2 is een dunne reflecterende thermische isolatie voor daken, ontworpen voor de isolatie van zolders. Het kan van binnenuit onder de kepers of van buitenaf op de kepers uitgevoerd worden bij een volledige dakrenovatie.

Thermosulit 10.2 is vervaardigd uit een fysisch vertakt “polyolefine”schuim dat aan beide zijden bedekt is met een aluminium/verstevigingsraster. Dit membraan wordt samengesteld door fusie, zonder lijm of naden, om alle fysieke kwaliteiten van de isolatie te behouden. Elke zijde beschikt over een geïntegreerde aluminium overlapping van 7 cm om de plaatsing te vergemakkelijken zonder verdikking en verzekert dat de Thermosulit 10.2 volledig water- en luchtdicht is.

Werkingsprincipe

Thermosulit 10.2 is een dun thermisch isolatiemateriaal dat zijn werking voornamelijk baseert op het fenomeen van reflectie om u in alle seizoenen een optimale dakisolatie te garanderen. Dankzij de gecombineerde werking van de thermische onderbreking dat aangeboden wordt door het schuim dat zich in het midden bevind en de reflectie die plaatsvindt op zijn twee aluminium kanten, beschermt de Thermosulit 10.2 uw woning tegen de koude in de winter en de warmte in de zomer. Naast een energiebesparing biedt de Thermosulit een beter wooncomfort op zolder in alle seizoenen!

 

Thermosulit 10.2 VS. traditionele isolatie

Het werkingsprincipe van traditionele isolatiematerialen (glas- of steenwol, PUR- of PIR-panelen, enz.) is hoofdzakelijk geleiding, d.w.z. de overdracht van warmte door contact, van warm naar koud. Volgens dit principe hangen de prestaties af van de dikte, de densiteit en de doorlaatbaarheid van het gebruikte materiaal.

De Thermosulit 10.2 werkt voornamelijk volgens het principe van reflectie dankzij zijn reflecterende aluminium folies. Ze blokkeren en reflecteren warmte- en koudegolven.

In de winter , beschermt Thermosulit 10.2 tegen de koude buiten en houdt de warmte binnen vast. Traditionele isolatie absorbeert koude aan de ene kant en warmte aan de andere kant, terwijl Thermosulit die juist afstoot. Wanneer er binnen een minerale wol warm/koud contact is kan dit een dauwpunt veroorzaken, wat een bron is van vocht in het dak.

In de zomer daarentegen reflecteert Thermosulit 10.2 de warmte naar buiten en beschermt de temperatuuroverdracht naar de ruimtes onder het dak. Bovendien houdt dit membraan het interieur koel, waardoor u kan genieten van aangename nachten. Dit is het tegenovergestelde fenomeen van een dikke vezelige isolatie die overdag langzaam de buitenwarmte absorbeert en het ’s nachts op zolder weer afgeeft…


Voordelen

  • Koele zolder in de zomer, warm in de winter
  • 100% water- en luchtdicht
  • Overlapping zonder verdikking
  • Economische oplossing, verdient zich snel terug
  • Niet giftig en niet irriterend
  • Verspreidt geen vuur
  • Ruimtebesparend
  • Soepel en dun

Thermosulit dunne thermische isolatie van daken
Thermosulit dunne thermische isolatie van daken

kenmerken:

Materiaal:

Fysisch vertakt polyolefine/Puur aluminium/Glasvezel (raster)


Dikte:

± 10 mm


Breedte:

polyolefine ± 1 m/aluminium ± 1,15 m


Lengte:

rollen van 30 m


Gewicht:

± 470 g/m²


Vuurbestendig:

Ja


Lucht- en waterdichtheid:

100 %


Aluminium reflectie:

Meer dan 94%


Thermische weerstand*:

R = 5 / 1,72 / 1,57 / 1,55 (m²K/W)


Mechanische weerstand:

± 12 kN/m


Thermische geleidbaarheid van het schuim:

λ = ± 0.034 (W/mK)


U waarde*:

U = 0,2 / 0,58 / 0,6 (W/m²K)


*Zie technische fiche

Technische fiche Thermosulit lees het online download

Ontdek ook onze andere Dunne thermische isolatie voor daken: