Akoestische isolatie voor lichte wanden


Het insulMass gamma brengt akoestische zware massa’s samen die vervaardigd zijn uit een mengeling van gerecycleerde polymeren. Deze polymeren zijn geladen met minerale materialen met een hoge dichtheid. Dit resulteert in soepele, dunne en zware matten die zeer goede akoestische prestaties aanbieden. Zij laten een akoestische isolatie toe van lichte wanden: muren, wanden, vloeren, valse plafonds, enz.Werkingsprincipe

akoestische zware massa voor de isolatie van muren en wanden

Principe van massa

Elke geluidsgolf die in een ruimte wordt uitgezonden verspreidt zich door de lucht en de materialen. Een geluidsgolf laat de wanden, lichte panelen of buizen die hij tegenkomt trillen. Het verhogen van de massa van een licht constructie element laat toe dit trillingsverschijnsel te verminderen en dus ook de overdracht van geluid in het gebouw.

 

Massa-veer-massa principe

De akoestische scheidingswand maakt gebruik van het massa-veer-massa principe. Het gebruik van een akoestische zware massa verhoogt de dichtheid van de wanden om hun trillingen te beperken terwijl de dikte bijna niet wijzigt.
Aan de andere kant, omdat de insulMass soepel is, beperkt het de overdracht van trillingen van de ene kant van de scheidingswand naar de andere. Tot slot, de holle ruimte die opgevuld is met een vezelachtige isolatie absorbeert de luchttrillingen tussen de wanden.