Dunne thermische isolatie voor daken


Dunne thermische isolatie bedoeld voor de renovatie van daken langs binnen of langs buiten, de isolatie van een zolder of van een dakruimte.Welke dunne thermische dakisolatie kiezen?

Dunne reflecterende thermische dakisolatie: Thermosulit 10.2

1. Thermosulit 10.2: dunne reflecterende thermische isolatie

De Thermosulit 10.2 is de ideale thermische isolatieoplossing wanneer er door plaatsgebrek geen vezelachtige isolatie kan geplaatst worden. De Thermosulit heeft een dikte van slechts 10 mm en kan zowel langs de binnenkant (om de zolder te isoleren) onder de kepers of langs buiten op de kepers geplaatst worden bij een volledige dakrenovatie. De Thermosulit 10.2 wordt dan als onderdak geplaatst en beschermt de zolder tegen de verschillende weersinvloeden. Deze thermo-reflecterende isolatie is een eenvoudige en economische oplossing om te plaatsen als onderdeel van een renovatie.

2. Skytech Pro XL: isolerend, reflecterend en ademend onderdak

Isolerend, reflecterend en ademend onderdak: Skytech Pro XL

De Skytech Pro XL is het ideale onderdak om te gebruiken als aanvulling op de traditionele thermische isolatie tussen de kepers. Door de Skytech Pro XL te plaatsen op de kepers en bovenop een vezelachtige isolatie verbetert de Skytech Pro XL de EPC-klasse van de woning met een minimale dikte. Dit laat toe dat in bepaalde gevallen het dak niet verhoogd hoeft te worden. Bovendien vermindert zijn reflectievermogen van 95% doeltreffend de warmte op de zolder, voor een beter comfort in de zomer.
De Skytech Pro XL is perfect geschikt voor een plaatsing op een isolatie van glaswol, steenwol, houtwol, schapenwol of andere vezelachtige isolatie die tussen kepers geplaatst wordt. Wanneer de Skytech Pro XL geplaatst wordt als aanvulling op deze types isolatie laat dit ademend isolerend onderdak toe om met een verminderde dikte de thermische prestaties van het dak aanzienlijk te verhogen in vergelijking met minerale wol dat bedekt is met een traditioneel onderdak.

3. DakoFlex: reflecterend en ademend onderdak

De DakoFlex wordt op de kepers geplaatst voordat de definitieve dakbedekking uitgevoerd wordt. De DakoFlex beschermt zo de zolder tegen waterinfiltraties, poedersneeuw en stof. Zijn waterdampdoorlaatbaarheid laat een betere controle van de vochtigheid toe. Bovendien beschermt zijn reflecterend gemetalliseerd oppervlak tegen de warmte in de zomer, voor een beter comfort op zolder.
De DakoFlex laat het dak ademen en verzekert een uitstekende bescherming tegen de wind die van buitenaf onder de dakpannen circuleert. De zelfklevende butyl strook die aanwezig is op de volledige laterale overlapping biedt een uitstekende lucht- en waterdichtheid. Het verzekert ook een bescherming van het geraamte op lange termijn alsook de isolerende eigenschappen van de minerale wol die geplaatst is tussen de kepers.