insulMass gamma

De dunne akoestische zware massa's


Verbetert de akoestische prestaties van lichte elementen

Het insulMass gamma brengt akoestische zware massa’s samen die vervaardigd zijn uit een mengeling van gerecycleerde polymeren. Deze polymeren zijn geladen met minerale materialen met een hoge dichtheid. Dit resulteert in soepele, dunne en zware matten die zeer goede akoestische prestaties aanbieden.

 

Werkingsprincipe

akoestische zware massa voor de isolatie van muren en wanden

Principe van massa

Elke geluidsgolf die in een ruimte wordt uitgezonden verspreidt zich door de lucht en de materialen. Een geluidsgolf laat de wanden, lichte panelen of buizen die hij tegenkomt trillen. Het verhogen van de massa van een licht constructie element laat toe dit trillingsverschijnsel te verminderen en dus ook de overdracht van geluid in het gebouw.

 

Massa-veer-massa principe

De akoestische scheidingswand maakt gebruik van het massa-veer-massa principe. Het gebruik van een akoestische zware massa verhoogt de dichtheid van de wanden om hun trillingen te beperken terwijl de dikte bijna niet wijzigt.
Aan de andere kant, omdat de insulMass soepel is, beperkt het de overdracht van trillingen van de ene kant van de scheidingswand naar de andere. Tot slot, de holle ruimte die opgevuld is met een vezelachtige isolatie absorbeert de luchttrillingen tussen de wanden.

 

4 versie die het beste past bij uw gebruik:

akoestische zware massa voor de isolatie van muren en wanden

insulMass 3.5: de economische oplossing in rol

Met een gewicht van 3,5 kg/m² biedt de insulMass 3.5 akoestische zware massa een uitstekende prijs-kwaliteit-prestatie verhouding. Het wordt gebruikt op alle ondergronden zoals hout, staal, gipsplaten of plastic materialen, enz.

Geleverd in rollen van 5 m x 1 m is het perfect geschikt voor het isoleren van houten vloeren waarop een zwevend vloer complex kan worden uitgevoerd (bv. als aanvulling op een onderlaag type insulWood of een onderlaag voor parket).

 

In rol van 5 m x 1 m
Gewicht/m²: 3,5 kg
Dikte: ± 2,5 mm

akoestische zware massa voor muren en wanden

insulMass 5.3 ST: de zelfklevende oplossing in plaatvorm

insulMass 5.3 ST is vervaardigd uit een zware massa van 5 kg/m² en een zelfklevende film met zijn beschermfolie. Het kan zeer gemakkelijk worden geplaatst op elk type oppervlak om de akoestische prestaties te verbeteren en gaten of kleine openingen af te dichten.

 

In plaat van 1,20 m x 1 m
Gewicht/m²: 5 kg
Dikte: ± 3 mm

akoestische zware massa voor muren en wanden

insulMass 7.5: de zwaarste oplossing

De insulMass 7.5 is vervaardigd uit een zware massa van 7,5 kg/m² en een PE versterkende film aan één kant. Het membraan kan gemakkelijk worden gelijmd of geniet op alle ondergronden.

 

In plaat van 1,20 m x 1 m
Gewicht/m²: 7,5 kg
Dikte: ± 5 mm

akoestische zware massa voor muren en wanden

insulMass Bi+18: de ultieme isolatie op rol

insulMass Bi+18 is vervaardigd uit een zware massa van 3,5 kg/m² dat samengevoegd werd op een gerecycleerd akoestisch vilt van ±15 mm. Deze zware massa werkt op basis van twee belangrijke principes in de akoestiek: isolatie en absorptie. Het is perfect geschikt voor het isoleren van bestaande muren, diverse buizen, … Het product beschikt over een zijdelingse overlappingsstrook voor de verbindingen.

 

In rol van 5 m x 1 m
Gewicht/m²: 4,8 kg
Dikte: ± 18 mm


Voordelen


  • Soepel
  • Dun
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Snijdbaar met een breekmes
  • Talrijke toepassingen
insulMass technische fiche lees het online download