dB Strip 3+

Akoestische strip voor lichte wanden


Ontkoppelingsstrip voor lichte wanden - uniek en exclusief

dB Strip 3+ is een akoestische strip in fysisch vertakt PE-schuim. Het membraan is aan de ene kant voorzien van een piramidale structuur en aan de andere kant van een zelfklevend oppervlak met beschermstrook.

Deze ontkoppelingsstrip is speciaal ontwikkeld om de akoestische prestaties van lichte wanden te verbeteren en laat toe het massa/veer/massa principe te respecteren. dB Strip 3+ is zeer economisch en gemakkelijk te plaatsen. Deze ontkoppelingsstrook laat toe resultaten te behalen die vergelijkbaar zijn met akoestische oplossingen die aanzienlijk duurder zijn.

dB Strip 3+ is getest in het WTCB laboratorium in verschillende samenstellingen (schema 1 & 2).

db-strip-3-ontkoppelingsstrip-lichte-wanden
1
db-strip-3-ontkoppelingsstrip-piramidale-structuur
2
db-strip-4-ontkoppelingsstrook-houten-vloeren-lichte-wanden
3

De buiten randen van de tussenwanden kunnen ontkoppelt worden van het plafond, de vloer en de muren met onze akoestische dB Strip 4 + strook (figuur 3).
Vindt de verschillende mogelijke toepassingen op deze pagina terug: akoestisch isoleren van een scheidingswand.

Hieronder vergelijken we een standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt met een wand die samengesteld is uit akoestische profielen en gipsplaten.

standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt
Standaard lichte wand
+ dB Strip 3+
Rw 44 dB*

VS
standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt met een wand die samengesteld is uit akoestische profielen en gipsplaten.
Wand met akoestische
profielen en platen
Rw 45 dB

Zoals we het kunnen vaststellen met deze door Buildwise (WTCB) gecertificeerde resultaten is de dB Strip 3+ revolutionair!

De resultaten tonen aan dat een standaard tussenwand met dB Strip 3+ bijna dezelfde prestaties biedt dan een speciale tussenwand gemaakt van akoestische profielen en akoestische gipsplaten.

Zeer economisch

Het gebruik van akoestische profielen en akoestische gipsplaten kan tot 80%** meerkost brengen vergeleken met een standaard tussenwand die de dB Strip 3+ integreert!

dB Strip 3+ is niet enkel zeer goedkoop maar ook eenvoudig en snel te plaatsen: een revolutionaire oplossing met een onverslaanbare prijs/prestatie verhouding!
Aarzel niet om ons te contacteren om de details van de berekeningen te verkrijgen.

Om de akoestiek nog meer te verbeteren:

Door een tweede standaard gipsplaat van 12,5 mm te voorzien met een bijkomende dB Strip 3+ zal dit toelaten om nog veel hogere prestaties te behalen.
Door een tweede standaard gipsplaat van 12,5 mm te voorzien met een bijkomende dB Strip 3+ zal dit toelaten om nog veel hogere prestaties te behalen. De bereikte prestatie zal veel beter zijn dan die van een standaard “akoestische” wand, terwijl het budget toch veel lager blijft!

*Buildwise (WTCB) testrapporten zijn beschikbaar. dB Strip 3+ is de enige akoestische strook op de markt met gecertificeerde akoestische resultaten!


Voordelen

– Zelfklevend
– Multifunctioneel
– Piramidale structuur
– Massa/veer/massa principe


dB Strip 3+ bande acoustique pour l'insonorisation des cloisons légères
dB Strip 3+ bande acoustique pour l'insonorisation des cloisons légères

kenmerken:

Verbetering:
≥ 2 -11 dB*


Rol :
30 m x 50 mm


Dikte:
≥ 3,5 mm


*Rw in functie van de toepassing en van de frequentie Hz

Technishe fiche dB Strip 3+ en 4+ lees het online download

Ontdek ook onze andere Akoestische isolatie voor lichte wanden: