dB Strip 3+

Akoestische strip voor lichte wanden


Ontkoppelingsstrip voor lichte wanden - uniek en exclusief

dB Strip 3+ is een akoestische strip in fysisch vertakt PE-schuim. Het membraan is aan de ene kant voorzien van een piramidale structuur en aan de andere kant van een zelfklevend oppervlak met beschermstrook.

Deze ontkoppelingsstrip is speciaal ontwikkeld om de akoestische prestaties van lichte wanden te verbeteren en laat toe het massa/veer/massa principe te respecteren. dB Strip 3+ is zeer economisch en gemakkelijk te plaatsen. Deze ontkoppelingsstrook laat toe resultaten te behalen die vergelijkbaar zijn met akoestische oplossingen die aanzienlijk duurder zijn.

dB Strip 3+ is getest in het WTCB laboratorium in verschillende samenstellingen (schema 2 & 3).

db-strip-3-ontkoppelingsstrip-lichte-wanden
1
db-strip-3-ontkoppelingsstrip-piramidale-structuur
2

Hieronder vergelijken we een standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt met een wand die samengesteld is uit akoestische profielen en gipsplaten.

standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt
Standaard lichte wand
+ dB Strip 3+

Rw 44 dB*

VS
standaard lichte wand waarin de dB Strip 3+ werd gebruikt met een wand die samengesteld is uit akoestische profielen en gipsplaten.
Wand met akoestische
profielen en platen

Rw 45 dB

Zoals we het kunnen vaststellen met deze door Buildwise (WTCB) gecertificeerde resultaten is de dB Strip 3+ revolutionair!

Gebruikt in een standaard lichte wand laat de dB Strip 3+ zelfs toe om bijna dezelfde akoestische vermindering te verkrijgen dan die dat behaald wordt door wanden die vervaardigd zijn met akoestische profielen en gipsplaten.

Deze «akoestische» wanden kunnen echter tot 80% meer kosten dan een standaard wand waarin de dB Strip 3+ is geïntegreerd!

Aarzel niet om ons te contacteren om de details van de berekeningen te verkrijgen.

Om de akoestiek nog meer te verbeteren:

Door een tweede standaard gipsplaat van 12,5 mm te voorzien met een bijkomende dB Strip 3+ zal dit toelaten om nog veel hogere prestaties te behalen.
Door een tweede standaard gipsplaat van 12,5 mm te voorzien met een bijkomende dB Strip 3+ zal dit toelaten om nog veel hogere prestaties te behalen. De bereikte prestatie zal veel beter zijn dan die van een standaard “akoestische” wand, terwijl het budget toch veel lager blijft!

*Buildwise (WTCB) testrapporten zijn beschikbaar. dB Strip 3+ is de enige akoestische strook op de markt met gecertificeerde akoestische resultaten!


Voordelen

– Zelfklevend
– Multifunctioneel
– Piramidale structuur
– Massa/veer/massa principe


dB Strip 3+ bande acoustique pour l'insonorisation des cloisons légères
dB Strip 3+ bande acoustique pour l'insonorisation des cloisons légères

kenmerken:

Verbetering:
≥ 2 -11 dB*


Rol :
30 m x 50 mm


Dikte:
≥ 3,5 mm


*Rw in functie van de toepassing en van de frequentie Hz

Technishe fiche dB Strip 3+ en 4+ lees het online download

Ontdek ook onze andere Akoestische isolatie voor lichte wanden: