Onderlagen voor houtstructuren


Dunne akoestische onderlagen om te plaatsen in nieuwbouw en renovaties met een lichte houtstructuur.Hoe een lichte houten structuur tussen verdiepingen akoestisch isoleren?

Geluid verplaatst zich zeer gemakkelijk in houten constructies. Door een houten structuur tussen verdiepingen akoestisch te isoleren verminderen we de overdracht van contact- en luchtgeluiden van de ene verdieping naar de andere, wat een beter comfort biedt aan de bewoners.

Verschillende manieren om een houten vloer geluidsdicht te maken:

Afhankelijk van de structuur van de houten vloer, het budget, de beschikbare diktes of zelfs de akoestische prestatieniveaus die we willen bereiken, bestaan er verschillende manieren om een houten vloer tussen verdiepingen akoestisch te isoleren.

De akoestische onderlaag insulWood

De insulWood is een akoestische onderlaag die ontworpen is om op een oude houten vloer of op OSB-platen te plaatsen. De insulWood zal vervolgens bedekt worden met OSB-panelen of droge chape panelen in gipsvezel.

Deze techniek zorgt voor een uitstekende akoestische isolatie doordat de zwevend geplaatste bovenste plaat gescheiden is van de rest van de structuur waardoor contactgeluiden aanzienlijk worden verminderd. Deze scheiding tussen de vloer en de structuur van het gebouw helpt ook om de overdracht van luchtgeluiden te verminderen.

dB Strip 4+ ontkoppelingsstrook plaats op draagbalken onder de nieuwe houten vloer

Ontkoppelingsstrook dB Strip 4+

De dB Strip 4+ is een ontkoppelingsstrook die op de draagbalken wordt gekleeft voordat de nieuwe vloer wordt geplaatst. Deze akoestische strook vermindert effectief het geluid van voetstappen tussen verdiepingen en het kraken van houten panelen tegen de draagbalken. De dB Strip 4+ is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen de normale belastingen die aanwezig zijn op een houten vloer. Het is een doeltreffende en economische oplossing voor een superieur akoestisch comfort.

insulMass 3.5 akoestische zware massa in roll voor houten vloeren

Dunne zware massa: insulMass 3.5

Om de akoestiek van een houten vloer tussen verdiepingen te verbeteren is het ook mogelijk om een zware massa op de bestaande vloer uit te rollen. Dit laat toe om de massa van het complex te vergroten waardoor trillingen en geluidsverspreidingen in het gebouw worden beperkt.
Dankzij zijn rolformaat en zijn geringe dikte van 2,5 mm is de insulMass 3.5 perfect geschikt voor een snelle plaatsing op houten vloeren. Dit akoestische membraan wordt geplaatst vóór een traditionele onderlaag voor parket (type insulParq 2+, insulSound Ultra+) of eventueel onder de hierboven beschreven insulWood.

Meer informatie over de verschillende uitvoeringswijzen op de toepassingspagina: isoleren van een houten vloer