Isoleren van een scheidingswand

Toepassing van de insulMass zware massa

InsulMass in een scheidingswand

1. InsulMass in een scheidingswand

insulMass verhoogt de massa en de dichtheid van elke wand van een lichte scheidingswand. Deze samenstelling vermindert de geluidsoverdracht tussen twee aangrenzende kamers (slaapkamers, kantoren, woonkamers, enz.).

 

1. gipsplaat (12,5 mm)
2. insulMass 5.3 ST of insulMass 7.5 (3 tot 5 mm)
3. vezelachtige isolatie + Metal Stud (50 mm)
4. insulMass 5.3 ST of insulMass 7.5 (3 tot 5 mm)
5. gipsplaat (12,5 mm)

 

Snij de insulMass 5.3 of 7.5 zware massa op maat. Niet of plak deze op de achterkant van de gipsplaat wanneer die nog horizontaal neerligt. Bevestig vervolgens de plaat aan de structuur met de insulMass naar de binnenkant van de scheidingswand gericht.

Indien OSB panelen gebruikt worden om de scheidingswand te verstevigen is het mogelijk om de insulMass onmiddellijk op deze panelen te bevestigen voordat de gipsplaat wordt geplaatst.

2. Een scheidingswand isoleren met de akoestische strook dB Strip 3+ 

Een scheidingswand isoleren met de akoestische strook dB Strip 3+ 

Samenstelling A :

Eenmaal de structuur van de wand is uitgevoerd. Kleef de dB Strip 3+ stroken op de voorzijde van de horizontale en vervolgens verticale profielen waarop de gipsplaten zullen geplaatst worden.
Vijs vervolgens de gipsplaten (12,5 mm) op de geïsoleerde profielen. Zorg voor een bevestiging om de 25 cm op 1 cm van de rand van de plaat met zelfborende schroeven specifiek voor gipsplaat. Het is essentieel om een gipsplaatbit met diepteaanslag te gebruiken en om de afstelling van de schroevendraaier aan te passen om te voorkomen dat de akoestische strook te veel wordt samengedrukt en om het veereffect te behouden.

Samenstelling B :

Om de prestaties nog te verbeteren, kleeft u horizontaal op de gipsplaat aan de boven- en onderkant van de wand een strook dB Strip 3+.
Kleef vervolgens om de 30 cm de akoestische strook verticaal vast. Bevestig tenslotte de gipsplaten (12,5 mm) en zorg ervoor dat de voegen tussen deze platen zich ter hoogte van de verticale akoestische stroken bevinden.

Eenmaal de structuur van de wand is uitgevoerd, de dB Strip 3+ stroken kleven op de voorzijde van de horizontale en vervolgens verticale profielen waarop de gipsplaten zullen geplaatst worden.

De randen van een scheidingswand isoleren met de akoestisch strook dB Strip 4+

3. De randen van een scheidingswand isoleren met de akoestisch strook dB Strip 4+

Kleef de dB Strip 4+ op de buitenkant van de horizontale en verticale metalen profielen voor ze aan de muren, het plafond en de vloer te bevestigen. De ontkoppelingsstrook laat toe het contact tussen de profielen en hun steun te beperken. De dB Strip 4+ laat ook toe om alle oneffenheden van de muren, de vloer en het plafond weg te werken en om alle contouren van de wanden perfect dicht te maken.

Om de akoestische prestaties van de wanden te verbeteren wordt aanbevolen om de akoestische “dB Strip 3+” stroken te kleven op de kanten van de horizontale en verticale profielen waarop de gipsplaten zullen bevestigd worden.