De insulit-kwaliteit


1) De specialist in België op het vlak van isolatie tegen contactgeluiden

Sinds 1980 heeft insulco zich toegelegd op de ontwikkeling, de productie en de verkoop van membranen die bedoeld zijn om de overbrenging van contact- en schokgeluiden tussen verdiepingen te beperken. Sommige membranen kunnen ook gebruikt worden als thermische isolatie onder een chape.

Kwaliteitsmaterialen, snelle plaatsing, hoge prestaties en duurzame doeltreffendheid in de tijd vormen de troeven van de insulit membranen (vroeger Alveolit genoemd). Onze akoestische onderlagen zijn een referentie geworden op het vlak van de bestrijding tegen contactgeluiden. Al bijna 40 jaar worden de insulit schuimen op de belangrijkste projecten in België en in de wereld gebruikt, wat miljoenen m² vertegenwoordigd.

2) Een unieke kwaliteit

insulit wordt vervaardigd uit polyolefineschuim met unieke eigenschappen (polyethyleenschuim met gesloten cellenstructuur, vertakt door een fysisch procedé zonder chemische toeslagstoffen). In tegenstelling tot de schuimen die volgens een chemisch extrusieproces vervaardigd worden en die een groot kruiprisico vertonen, garandeert het exclusieve insulit proces van fysische vertakking hoge prestaties en buitengewone weerstanden tegen samendrukking in de tijd.

 

3) De beste prestaties op de markt

Met het insulit gamma kan men aan alle mogelijke samenstellingen voldoen en verkrijgt men de beste resultaten, naargelang de eisen en het budget. insulit biedt een oplossing met waarden tussen 22 en 35 dB (∆Lw).

 

4) Beperkt ook de luchtgeluiden

Een van de grondslagen inzake de akoestiek van contactgeluiden is het verkrijgen van een product met de laagste dynamische stijfheid. Deze wordt gecontroleerd door de resonantiefrequentie en levert een resultaat in MN/m³. Hoe lager deze waarde, hoe beter het verkregen resultaat.

Bovendien zorgt het effect van deze lage dynamische stijfheid voor een beter comfort op het vlak van luchtgeluiden, dankzij het fenomeen massa-veer-massa. Het insulit gamma heeft de laagste waarden op de markt, wat ertoe bijdraagt dat de Rw waarde van de volledige vloer naargelang het product met 3 tot 8 dB verbeterd kan worden. (zie norm EN 12354-1). insulco beschikt over dit soort controlemateriaal.

5) Intern laboratorium

Op haar productielocatie in Nijvel beschikt Insulco over een eigen laboratorium voor akoestische en thermische beproevingen. Het speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe oplossingen om steeds de hoogste akoestische comfortniveaus in de gebouwen te kunnen voorzien.

Aangezien de onderlagen van insulco tot de betrouwbaarste op de markt behoren, ondergaan deze een permanente en strenge controle tijdens onze producties.

 

6) WTCB-verslagen

Aangezien wij de kwaliteit van onze producten willen garanderen, beschikken wij steeds over de meest recente verslagen van het WTCB/Buildwise, zodat ons volledige gamma onderlagen aan de meest recente toepasselijke normen voldoet en deze zelfs overschrijdt.

7) Thermische prestaties en erkenningen voor het EPB

Naast de zuiver akoestische onderlagen hebben wij in ons gamma ook een onderlaag waarmee men kan voldoen aan de normen inzake akoestische en thermische isolatie tussen verdiepingen (maak hier kennis met insulit Bi+ 20). De thermische waarden van alle insulit onderlagen zijn bovendien officieel erkend en zijn opgenomen in de gegevensbank van de gecertificeerde waarden voor de berekening van het EPB.

 

8) Kwaliteitsproducten vereisen kwaliteitsadvies

Als specialist op het gebied van onderlagen voor chape beschikt onze akoestische afdeling over een technische dienst waar specialisten in de akoestiek, architecten of aannemers gepersonaliseerd advies kunnen inwinnen. Wij kunnen u helpen met de keuze van de beste oplossing voor uw project tot aan de uitvoering die moet beantwoorden aan de specifieke kenmerken van de werf.


← Werkingsprincipe  

Werkingsprincipe: akoestiek isolatie tussen verdiepingen

  Normen →

Akoestische normen voor de vloeren isolatie