insulPano HF 35 PREMIUM Line

De oplossing voor vloerverwarmingssystemen


Voorbereiding:

De betondal moet vlak en zorgvuldig geborsteld worden of een egalisatie chape uitvoeren teneinde buizen en andere leidingen te bedekken.

 

Plaatsing van de plaat:

Vouw de insulPano HF 35 akoestische- en thermische isolatiepanelen open en plaats de panelen rand tegen rand op de vloer. Bevestig de vlakke overlapping met behulp van een waterdichte tape op de aangrenzende panelen. Snij de panelen af met behulp van een mes voor vezelachtig isolatiemateriaal.
Plaats de verwarmingsbuizen door ze te bevestigen met behulp van de juiste haken, in U, met terugslag krammen. Deze krammen mogen niet door het paneel heen gaan, anders zal er een akoestische brug gecreëerd worden. De verticale leidingen zorgvuldig isoleren van de chape die zij doorkruisen met behulp van ter plaatse gemaakte moffen uit de Lfoam randstrook. De verbinding tussen de akoestische- en thermische isolatiepanelen en de muur verzekeren door de Lfoam randstrook.

 

Uitvoering van de chape:

Onmiddelijk na de plaatsing van de Lfoam, de insulPano HF 35 bedekken met een versterkte chape van minimum 6 cm dikte. Het overtollige Lfoam losmaken van de muur binnen de 48 uur na plaatsing. Eens de vloerbedekking is geplaatst, het overschot aan Lfoam afsnijden. De plint iets hoger dan de uiteindelijke vloerbekleding plaatsen om zo elke zijdelingse akoestische overdracht te vermijden. Vervolgens een soepele voeg onder de plint verwezelijken.
De chape zal gemaakt worden volgens de officiële aanbevelingen (voor België, volg TV 189 en 193).


Plaatsingsadvies insulPano HF 35 in beelden lees het online download