insulit 4+2 BASIC Line

Uiterst dun - Uiterst efficiënt


1. Een uitvullaag realiseren. Indien dit niet mogelijk is, uitvlakken met zand of cement.

2. De insulit 4+2 uitrollen en een overlapping respecterend van 5 tot 10 cm tussen de stroken.

3. De overlappingen worden verzekerd met behulp van de bijgeleverde tape

4. De insulit 4+2 ± 15 cm tegen de muren optrekken.

5. Een versterkte chape uitvoeren van minimum 6 cm dikte op de insulit 4+2.

6. Het overschot van de insulit 4+2 afsnijden.

 

Plaatsingsvideo: insulit 4+2

 

Plaatsing van de dunne akoestische isolatie insulit 4+2 onder een chape

Voorbereiding

Een uitvullaag uitvoeren om leidingen en andere buizen te bedekken. Als de uitvoering van een uitvullaag onmogelijk is, mag de insulit 4+2 rechtstreeks op de technische leidingen ontrolt worden. De betondal moet vlak zijn en zorgvuldig geborsteld worden. Bij het kruisen van leidingen, uitvlakken met cement of zand zodanig dat er geen lege ruimte overblijft onder het insulit membraan.

 

De insulit onderlagen nog gemakkelijker snijden? Ontdek het ideale gereedschap !

 

Plaatsing van de onderlaag

De insulit 4+2 uitrollen met de viltzijde naar de vloer gericht en met een overlapping respecterend van 5 tot 10 cm door het schuim en het vilt op de eerder geplaatste strook te plaatsen.
Overlappingen van de dunne akoestische isolatie worden verzekerd met behulp van de bijgeleverde tape (het volstaat elke meter 30 cm tape haaks op de overlapping aan te brengen ). De insulit 4+2 ± 15 cm tegen de muren optrekken.

 

Uitvoering van de chape

Alvorens de chape te gieten moet men een perfecte dichting van de onderlaag verzekeren, indien nodig, met behulp van een polyethyleen film. Het insulit 4+2 membraan bedekken met een versterkte chape van minimum 6 cm dikte.. Eens de chape is gegoten, en de vloerbedekking is geplaatst, wordt het overschot van de randstrook Lfoam afgesneden. De plint lichtjes hoger dan de finale vloerbedekking plaatsen om iedere laterale akoestische overdracht te vermijden. Vervolgens zal er onder de plint een soepele voeg worden uitgevoerd.

 

Plaatsing van de insulit 4+2


Plaatsingsadvies insulit 4+2 in beelden lees het online download