News insulWood op houten vloer


insulWood is de nieuwe dunne akoestische isolatie voor renovaties en nieuwbouw in houtstructuur. Deze onderlaag bestrijdt contact- en luchtgeluiden tussen verdiepingen.

De fysische kenmerken van de schuimlaag en het vilt maken van insulWood een uniek en revolutionair materiaal. Nog nooit heeft zo’n dun membraan dergelijke prestaties geboden in een houten structuur!

isolatie houten vloeren

Ontwikkeld voor houten structuren

isolatie houten vloeren
Dankzij de lage dynamische stijfheid en zijn technische samenstelling, biedt de akoestische insulWood –onderlaag buitengewone prestaties die behouden blijven door de tijd heen. De onderlaag wordt op een oude of nieuwe beplanking geplaatst. Een volgende plaat komt zwevend op de insulWood te liggen. Om dit te doen, zal het gebruik van stijve panelen nodig zijn, ten gunste van de vloerafwerking.

Ontwikkeld om te strijden tegen akoestische zwakke punten tussen verdiepingen die eigen zijn aan de houten opbouw, is de insulWood tevens ontworpen voor een gemakkelijke plaatsing in dergelijk type structuren. De dunne samenstelling van de insulWood (nauwelijks 6.5 mm!) maakt het product geschikt voor tal van verschillende vloeropbouwen.

Bijkomend kan u opmerken dat de insulWood aan de bovenzijde uitgerust is met een gladde HD-PE folie. Deze is niet enkel zeer sterk, maar laat tevens een gemakkelijke, glijdende plaatsing van de houten panelen aan de bovenzijde toe. De eerder aangehaalde geringe dikte, laat u tevens toe om met het product tegen de muur naar boven te komen, waardoor elk contact of akoestische lek van de vloer naar de muur vermeden wordt.

Een handige vlakke flap aan de zijkant

isolatie houten vloeren
Voor een ideale ervaring bij het plaatsen van de insulWood, werd tevens gedacht aan een geïntegreerde zijflap. Deze flap van 5 cm is geheel vlak en verzekert de verbinding tussen de verschillende stroken, zonder enig productverlies. De water- en luchtdichtheid van deze overlappingsstrook, heel belangrijk voor het verminderen van luchtgeluiden, is verzekerd door een zelfklevende strook over de gehele lengte van het product. Het volstaat om de beschermstrip te verwijderen, zodat de overlapping afgedicht wordt.

Een bewezen efficiëntie

Vaak gebruikt in renovatie, steeds vaker gebruikt in nieuwbouw, bewijst insulWood reeds dagelijks zijn doeltreffendheid in tal van projecten. Verschillende akoestische rapporten van de WTCB en de EMPA bevestigen de doeltreffendheid en zijn op aanvraag beschikbaar.

insulWood is ontwikkeld en geproduceerd door insulco, de Belgische specialist in onderlagen voor houten vloeren, chape en parket sinds meer dan 30 jaar. Contacteer ons en we bestuderen samen de meest geschikte akoestische oplossing voor uw project.


News insulWood op houten vloeren

Download