insulit Bi+9 op isolerende chape

Sous couche insulit Bi+9 : l’isolation acoustique mince entre étages

De ideale oplossing voor de akoestische & thermische isolatie van vloeren tussen verdiepingen

 

De huidige normen die van kracht zijn vereisen een akoestische en thermische isolatie van vloeren tussen verdiepingen in appartementsgebouwen.

Beide elementen worden in het algemeen steeds apart getest. Bijgevolg bekijken we in deze Newsletter welke invloed ze op elkaar hebben.

 

Het thermische tussen verdiepingen

Om in een project te beantwoorden aan de thermische vereisten tussen verdiepingen, heeft de architect de keuze uit verscheidene mogelijkheden met bijvoorbeeld het gebruik van een mengeling met polystyreenbolletjes, schuimbeton, gespoten polyurethaan…
Buiten de goede thermische eigenschappen en de mogelijkheid om leidingen uit te vlakken, vormen ze de basis waarop een akoestische isolatie geplaatst wordt. De prestaties van de akoestische lagen worden
echter beïnvloed door die onderlaag. Verscheidene studies hebben aangetoond dat gespoten PUR een negatieve invloed heeft op de prestaties van de akoestische onderlaag waarmee ze gecombineerd wordt. Om betere akoestische prestaties te behalen, is het aangeraden om eerder een zwaardere thermische uitvulchape te voorzien, zoals een mengeling met polystyreenparels of schuimbeton.

Indien u de insulit Bi+9 als referentie neemt om dit fenomeen te illustreren, kan u vaststellen dat die een Delta Lw van 30dB op een betonnen dal zal behalen en nog maar 24dB bereikt indien ze gecombineerd wordt met een gespoten PUR. Op een chape met polystyreenparels kan het resultaat zelfs verhoogd worden met een Delta Lw die tot 34 dB kan gaan !

Het akoestische tussen verdiepingen

De insulit Bi+ 9 maakt deel uit van de nieuwste generatie akoestische onderlagen. Het product heeft jaren van ontwikkeling vereist en streeft vooruit op de hogere eisen die met de huidige akoestische normen van toepassing zijn. De opbouw bestaat uit een verende structuur van vilt + schuim, met een ongeëvenaarde efficiëntie van dergelijke dunne structuur. Bijgevolg is het één van de best presterende onderlagen die er op de markt bestaat. Met nauwelijks 9 mm heeft hij tot een ∆Lw van 34 dB kunnen behalen bij het WTCB. Insulit Bi+ 9 wordt op een betonnen dal of uitvulchape uitgerold, waarna ± 7 cm chape en/of een opbouw voor vloerverwarming geplaatst kan worden.

Het is mogelijk om de insulit Bi+9 te gebruiken in combinatie met vloerverwarming.

De ideale combinatie van akoestiek en thermiek

De insulit Bi+9 combineren met een lichte uitvulchape met polystyreenparels vormt dus de ideale oplossing om te beantwoorden aan de huidige akoestische en thermische normen tussen verdiepingen.
Insulco is al meer dan 30 jaar de Belgische specialist in akoestische isolatie voor contactgeluiden. De onderlagen van het gamma insulit, worden in België ontwikkeld en vervaardigd, en beantwoorden aan de meest recente normen. De hoogwaardige grondstoffen voor de vervaardiging van de onderlagen, zorgen voor het behoud van de eigenschappen en prestaties op lange termijn.

Indien u een onderlaag wenst die met één enkel product akoestisch en thermisch aan de normen beantwoord nodigen we u uit om de insulit Bi+20 te ontdekken.


News insulit Bi+9 op isolerende chape

Download