insulit Bi+ 9 blijft de beste akoestische onderlaag

acoustique contre les bruits d'impact entre étages

Recente testen bij het WTCB hebben opnieuw aangetoond dat insulit Bi+ 9 de beste akoestische onderlaag van de Belgische markt blijft!

beste onderlaag op de Belgische marktDe referentie van de markt

Uitgebracht in 2013 en getest op een naakte betondal zonder uitvullaag, biedt insulit Bi+ 9 een gewogen vermindering van het niveau van de contactgeluiden (∆Lw) van 30 dB. Dankzij zijn uitzonderlijke hoge prestaties, en de unieke kwaliteit van de materialen, overtuigde deze oplossing al snel architecten, ingenieursbureaus, aannemers en ontwikkelaars bij hun zoektocht naar de beste akoestische onderlaag voor hun project.

De positieve invloed van een thermische uitvullaag

Verschillende studies hebben aangetoond dat een thermische uitvullaag van het type schuimbeton of een mengsel met polystyreen bolletjes de akoestische prestaties van een akoestische onderlaag kunnen verbeteren. Geconfronteerd met de concurrentie waarin steeds hogere resultaten worden aangekondigd voor bepaalde mengsels, hebben we besloten insulit Bi+ 9 te testen op een thermische uitvullaag bestaande uit polystyreen bolletjes en cement. Deze configuratie heeft een ∆Lw van 34 dB bereikt!

De enige manier om “te vergelijken wat vergelijkbaar is”

De invloed van een uitvullaag is zeer variabel van het ene mengsel tot het andere. Dit kan de akoestische verzwakking tussen verdiepingen sterk beïnvloeden. Daarom is de enige manier om twee onderlagen objectief te vergelijken, ze te testen op een naakte betondal. De onderlaag die de beste resultaten behaalt op een naakte betondal zal altijd de meest effectieve zijn.

beste onderlaag op de Belgische markt

De invloed van een thermische uitvullaag is erg belangrijk, maar de eigenschappen ervan zijn erg verschillend, afhankelijk van de samenstelling (bijvoorbeeld EPS of schuimbeton), van het gemaakte mengsel, van de dikte of de dichtheid. In situ uitvoeringen kunnen niet homogeen zijn zoals een product dat in een fabriek wordt gerealiseerd. Het is daarom onmogelijk om een vergelijking te maken tussen twee akoestische tests uitgevoerd op een thermische uitvullaag.

beste onderlaag op de marktDe enige objectieve manier om de werkelijke prestaties tussen 2 akoestische onderlagen te vergelijken is door de behaalde resultaten bij het WTCB te vergelijken volgens dezelfde methode, zonder uitvullaag, onder een chape van een identieke dikte* (meestal 6 cm). De onderlaag die de hoogste ∆Lw op een naakte betondal heeft verkregen, zal altijd degene zijn die de hoogste prestatie in situ zal behalen, en dit met eender welke thermische uitvullaag.

Om te weten

Al onze onderlagen bieden ook hogere thermische weerstanden. De te gebruiken waarden bij het berekenen zijn opgenomen in de lijst met producten waarvan de waarden gecertificeerd zijn voor het EPB. insulit Bi+ 20 voldoet bijvoorbeeld aan de minimale thermische eisen tussen verdiepingen en biedt zeer hoge akoestische prestaties (∆Lw van 29 dB), en dit zonder thermische uitvullaag !!!


News insulit Bi+9 op een nakte dal

Download