insulWood

De oplossing voor houten vloer 1. De insulWood onderlaag uitrollen, beginnende tegen een muur van de kamer, met de kant zonder kleefstrook tegen de muur. De onderlaag wordt geplaatst met het zwarte vilt naar beneden gericht, en het HD-PE membraan naar boven.
 2. De onderlaag aan de zijkanten tegen de muren ophogen.
 3. Het membraan afsnijden met een scherp breekmes. Plaats de volgende strook rand tegen rand (vilt en schuim) en zorg dat het overlappingselement effen op de dubbelzijdige kleefband van de aangrenzende strook geplaatst wordt.
 4. De gele beschermingsstrook verwijderen om de zijdelingse overlappingsstrook vast te kleven.
 5. Dit proces herhalen tot het volledige oppervlak bedekt is. De insulWood mag in geen geval doorgeprikt worden om akoestische bruggen te voorkomen.
 6. a)  De OSB panelen (min. 18 mm) met zijdelingse vergrendelingen zwevend plaatsen of 2 panelen van 9 tot 12 mm gekruist leggen die mechanisch aan elkaar worden bevestigd.
  b)  Plaats gipsvezelplaten met liplasverbindingen.
  c)  Creëer een zwevende houten structuur met behulp van aan elkaar bevestigde balken waarvan de holle ruimtes worden opgevuld met vezelachtige isolatie. Bevestig vervolgens de OSB panelen (min. 18 mm) op de balken.
 7. Plaats de eindlaag.
 8. Snij het teveel aan insulWood af aan de zijkanten, plaats de plint lichtjes hoger dan de vloer en creëer een soepele voeg.

Opmerkingen en voorzorgen:

 

 •  Niet timmeren of schroeven doorheen het insulWood membraan om akoestische bruggen, die de prestaties zouden verzwakken, te vermijden.
 •  Het membraan boord tegen boord kleven met de vlakke overlappingsstrook, om oneffenheden te vermijden.
 • Het is tevens mogelijk om de insulWood onder een zwevende chape te plaatsen, op een houten ondervloer.