insulMass 5.3 & 7.5

Dunne akoestische isolatie voor muren / wanden


De dunne en soepele zware massa

InsulMass is een zware massa voor de akoestische isolatie van muren en wanden, het is samengesteld uit een mengeling van polymeer en mineralen materie. Één zijde is bedekt met een HD-PE folie om het eventuele kleven van het product te vergemakkelijken en de weerstand tegen scheuren te verhogen. De platen worden in het algemeen aangebracht door te nieten in de achterzijde van de gipsplaten of houten panelen. InsulMass kan ook worden geplaatst op allerlei lichte oppervlaktes waarvan de akoestische prestaties verbetert moeten worden (hout, staal, PVC-buizen, bakstenen of cellenbetonblokken, enz.).

insulMass akoestische isolatie van muren en wanden

Verbetert de akoestische prestaties van lichte elementen


insulMass akoestische isolatie van muren en wanden

Als de wanden of het plafond van een kamer uit lichte panelen bestaan, komen deze laatste in trilling wanneer er in die kamer geluid veroorzaakt wordt. Deze trilling veroorzaakt op zijn beurt een verspreiding van het geluid naar de aangrenzende kamers. Het aanbrengen van een zware massa op de achterzijde van gipsplaten of houten panelen zorgt voor een vermindering van de vibratie en corrigeert de resonantiefrequentie van het gebruikte product.

insulMass is soepel en elastisch, zijn lage stijfheid vermindert de mechanische stress en vormt een lichte veer tussen de afwerkingspanelen en de structuur (bv. metalen U of C profielen). Al deze elementen dragen bij voor de verbetering van de akoestische prestaties.
Voordelen


  • Soepel
  • Dun
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen
  • Snijdbaar met een breekmes
  • Talrijke toepassingen


insulMass akoestische isolatie van muren en wanden


kenmerken:

insulMass 5.3:

Dikte: ±3 mm
Gewicht: ±5 kg/m²
Zelfklevend


insulMass 7.5:

Dikte: ±5 mm
Gewicht: ±7,5 kg/m²


insulMass 5.3 & 7.5:

Formaat: ±1 m x 1,2 m
Materiaal: mengeling van polymeer en mineralen
Elasticiteit: + 90%
Kleur: donker grijs

Technische fiche insulMass 5.3 & 7.5 lees het online download